De Curly Girl Methode

De Curly Girl Methode

De Curly Girl Methode, oorspronkelijk ontwikkeld door Lorraine Massey in haar baanbrekende boek "Curly Girl: The Handbook," is een revolutionaire aanpak van haarverzorging die specifiek gericht is op mensen met krullend, golvend of kroeshaar. Het doel van deze methode is om je natuurlijke krullen te omarmen en te verzorgen zonder schadelijke chemicaliën of hitte. Deze methode is de sleutel tot het ontsluiten van de schoonheid van je krullen.

De Kernprincipes van de CG Methode:

 • Geen sulfaten: Sulfaten zijn agressieve reinigingsmiddelen die vaak voorkomen in shampoos. Ze strippen je haar van natuurlijke oliën en kunnen krullen droog en pluizig maken. De CG Methode adviseert het gebruik van sulfaatvrije shampoos voor gezonder haar.
 • Geen siliconen: Siliconen, vaak te vinden in conditioners en stylingsproducten, kunnen zich ophopen op je haar en het verzwaren, waardoor het er futloos uitziet. De CG Methode promoot het vermijden van producten met siliconen voor lichte en levendige krullen.
 • Geen minerale oliën, waxen en uitdrogende alcoholen: Naast sulfaten en siliconen is het belangrijk om producten te vermijden die minerale oliën, waxen en uitdrogende alcoholen bevatten. Deze ingrediënten kunnen je krullen verzwaren, verstikken en uitdrogen, wat resulteert in minder veerkrachtige en glanzende krullen.
 • Scrunchen: Een essentiële techniek in de CG Methode is "scrunchen," waarbij je je haar voorzichtig knijpt met je handen om de krullen te activeren en te definiëren voor een betere textuur.
 • Drogen zonder hitte: Vermijd het gebruik van hittebronnen zoals föhns en stijltangen, omdat deze de natuurlijke textuur van je krullen kunnen beschadigen. In plaats daarvan kun je je haar aan de lucht laten drogen of diffusers gebruiken op een lage temperatuur voor behoud van de gezondheid van je krullen.

  Hoe te Beginnen met de CG Methode:

  Voordelen van de CG Methode:

  • Minder pluis: Door het vermijden van sulfaten, siliconen, minerale oliën, waxen en uitdrogende alcoholen krijg je gladde en pluisvrije krullen voor een gepolijste look.
  • Betere definitie: Je krullen worden gedefinieerd en zien er levendiger uit voor een natuurlijke uitstraling.
  • Gezonder haar: Het vermijden van schadelijke chemicaliën bevordert de algemene gezondheid van je haar, waardoor het er mooi en vitaal uitziet.
  • Minder stylingproducten: Met goed verzorgd krullend haar heb je minder behoefte aan stylingproducten voor een moeiteloze stijl.

  De Curly Girl Methode is een revolutionaire benadering van haarverzorging die je kan helpen om je krullen in hun volle glorie te laten stralen. Door het vermijden van schadelijke ingrediënten, zoals sulfaten, siliconen, minerale oliën, waxen en uitdrogende alcoholen, en het omarmen van je natuurlijke textuur, kun je gezonder, glanzender en prachtig krullend haar bereiken. Begin vandaag nog met de CG Methode en ontdek de schoonheid van je eigen krullen!

  Terug naar blog

  Reactie plaatsen