Krullen beschermen in de zomer

Hoe bescherm je jouw krullen tegen de zomer?

De heerlijke warme dagen en de vakanties komen er weer aan. Zwemmen in de zee of in een lekker zwembad. Maar dan kom je op het punt dat je haar droog gaat aan voelen, veel gaat pluizen en totaal niet meer wilt mee werken. De warme dagen zijn heerlijk, maar doen voor je haar niet altijd veel goeds. Hierbij een aantal tips om je krullen te beschermen tegen de zomer. 

Bescherming tegen zee en chloor water

Door het zwemmen in zee en chloor water kunnen je krullen uitdrogen, dit zorgt voor veel pluis en beschadiging in het haar. Gebruik voor je gaat zwemmen een masker, conditioner of leave-in conditioner. Verdeel de crème goed door je haar heen voordat je het zwembad in duikt. De crème beschermt je haar tegen de beschadigingen, spoel na het zwemmen je haar gelijk uit met water. De chloor of zout deeltjes krijgen dan niet de kans om in jouw haar te trekken. 

Krullen herstellen van beschadiging

Gebruik 1 tot 2 keer in de week een masker. Dit herstelt je krullen van beschadiging door de zon, water, hitte of door het verven. Vooral maskers met proteïne werken tegen beschadigingen, proteïne zorgt dat de beschadigde haarschubben weer aan elkaar hechten. Of je krullen proteïne nodig heeft lees je hier meer over.  

Hydratatie is de key

Het is niet alleen belangrijk om je krullen te hydrateren, maar het is ook belangrijk om je lichaam te hydrateren. Door ongeveer 2 liter water per dag te drinken, blijft jouw lichaam en je krullen gehydrateerd. Voldoende vocht zorgt niet alleen voor mooie glanzende krullen, maar stimuleert ook de haar groei. 

Get accessoires 

Door een leuk petje, hoedje of een sjaaltje te dragen, voorkom je dat je haar direct wordt bloot gesteld aan Uv-straling. Doordat je jouw krullen beschermd tegen Uv-straling, zorg je er ook gelijk voor dat je krullen minder uit drogen.  

Terug naar blog

Reactie plaatsen