Krullen Verzorgen en Stylen: De Ultieme Gids voor een Prachtige Krullenroutine

Krullen verzorgen en stylen: De ultieme gids voor een prachtige krullenroutine

Krullen zijn prachtig, maar begrijpen hoe ze werken en waar te beginnen kan een uitdaging zijn. In deze Curlies-blog delen we een complete gids voor het creëren van een effectieve krullenroutine. Krullenverzorging en styling kunnen variëren, maar het begint allemaal met de basis, en daarna kun je experimenteren.

Verzorgingsroutine

 

Je krullenroutine begint op een wasdag, maar overdrijf het wassen niet. Ik was mijn haar meestal 1 tot 2 keer per week. Als je vaker wilt wassen, overweeg dan een co-wash. Een co-wash is mild en voorkomt uitdroging van je haar.

Na het wassen gebruik je een masker of conditioner. Als je haar beschadigd is, gebruik dan 1 of 2 keer per week een proteïnemasker voor glanzende en gezonde krullen. Laat het masker 10 tot 30 minuten intrekken. Bij lage/medium poreusheid van je haar, kun je een heat cap of warme handdoek gebruiken om het masker beter in te laten trekken.

 
Umberto Giannini Jelly Wash shampoo    CG Curl conditioner

 

Stylingroutine

 

Na het wassen en verzorgen van je krullen volgt de styling. Zorg ervoor dat je haar goed nat is. Begin met een leave-in conditioner of krulcrème. Als je haar te zacht is, verdun dan de leave-in conditioner met water.

Breng vervolgens een stylingproduct aan, zoals gel of mousse. Gebruik na het aanbrengen van de stylingproducten een Denman-borstel (of je favoriete stylingborstel). Begin bij de aanzet en maak draaiende bewegingen naar beneden voor extra kruldefinitie. Overweeg een extra laag gel of mousse en scrunch het in je haar voor meer definitie.

Het drogen van je krullen kan op verschillende manieren, zoals föhnen met een diffuser, ploppen of aan de lucht laten drogen. Persoonlijk plop ik mijn haar 20 minuten en föhn ik het vervolgens helemaal droog met een diffuser.

Na het drogen van je krullen kun je de harde krullen, ook wel "cast" genoemd, verzachten door er olie of serum in te scrunchen.

Nu ben je klaar met je krullenroutine en kun je genieten van je prachtige krullen. Op niet-was dagen kun je je krullen eenvoudig opfrissen. Lees hier meer over!

 Curl Jelly Gel Curls Passion Styling Gel Amazing Curls Cream

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen