Stappenplan CG Methode

Stappenplan CG methode

Voordat je aan de CG methode begint, bepaal je eerst je haareigenschappen. Hier lees je meer over verschillende haareigenschappen. 
 
Stap 1:
Nadat je de haar eigenschappen zijn bepaald, is het tijd voor de final wash. De final wash is een wasbeurt met nog 1 keer een sulfaten shampoo. Je kunt hiervoor de volgende shampoos gebruiken:
- Europrofit Everyday Day Hair Shampoo (Kruidvat)
- Zwitsal Shampoo Babu
- Neutral Shampoo
- Dreft
 
De final wash wast alle slechte ingrediënten uit het haar. Een final wash mag geen siliconen of minerale oliën bevatten. Een final wash kan je ook toepassen als je een keer producten hebt gebruikt met siliconen.
 
De final wash is eenmalig, bij de volgende wasbeurt gebruik je een co-wash of een CG shampoo.
 
CG shampoo:
 

Stap 2:

Na het uitspoelen van de final wash gebruik je een deep conditioner. De deep conditioner laat je ongeveer 30 minuten intrekken. Wij raden het af om de conditioner een hele nacht in te laten trekken, dit kan er namelijk voor zorgen dat de krullen slap worden en sneller uitzakken (moisture overload).
 
Deep conditioners met proteïne:
 

Stap 3:

Als de deep conditioner is uitgespoeld, beginnen we met de styling van de krullen. Eerst beginnen we met een Leave-in Conditioner, dit zorgt ervoor dat het vocht in het haar wordt opgeslagen en het sluiten van de haarschubben. De leave-in conditioner verdeel je met je handen door het haar en spoel je niet meer uit.
 
Leave In Conditioners:
 

Stap 4:

Na de Leave In Conditioner maken we gebruik van een styling product. Een styling product wordt gebruikt voor meer definitie en extra hold. De gel of mousse verdeel je over het haar, je kan hiervoor verschillende stylingsmethode gebruiken zoals bijvoorbeeld de praying hand methode. Na het stylen van het haar kan je het laten drogen aan de lucht of föhnen met de diffuser. Als je haar droog is kan het hard aanvoelen, dit kan je verwijderen door het eruit te scrunchen met olie of serum.
 
Styling producten:
 
 
 
Terug naar blog

Reactie plaatsen