Tips om Droog Haar te Hydrateren en Definiëren

Tips om droog haar te hydrateren en definiëren

De meeste krullenbollen hebben vaak last van droog haar. De structuur van krullend haar is droger, maar dit betekent niet dat we er niks tegen kunnen doen. De haarschubben van krullen staan meer open en hierdoor verdwijnt vocht sneller uit het haar. Het is belangrijk om je krullen gehydrateerd te houden, maar hoe doe je dit. Hierbij een aantal tips voor jouw droge krullen.

Verzorging krullen

Wassen

Laten we beginnen bij het wassen. Probeer je krullen niet te vaak te wassen. Dit kan je het beste beperken tot 1 a 2 keer in de week. Het zorgt ervoor dat je krullen de natuurlijke oliën behoudt en niet uitgedroogd raakt. Gebruik een shampoo met een neutrale PH-waarde en zonder sulfaten. Als je producten gebruikt met siliconen, gebruik dan 1 keer in de 1 of 2 weken wel een shampoo met sulfaten.Een sulfaten-vrije shampoo kan de resten van siliconen niet goed verwijderen, waardoor je een build-up kunt veroorzaken. Hier lees je alles over een build-up. 

Conditioner/ Masker

Gebruik na het wassen van je krullen een conditioner of masker. Dit zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten. Zakken je krullen snel uit of heb je dunner haar, dan kan je ook kiezen voor een dirty masker. Je gebruikt dan eerst een masker en daarna doe je pas shampoo in je haar. Gebruik tijdens het stijlen wel een leave-in conditioner. Sluit de douche sessie af met koud water en geen heet water. Heet water zorgt ervoor dat de haarschubben open blijven staan. Daarnaast is koud water ook nog eens goed voor je lichaam.

Styling krullen

Gebruik na het wassen in plaats van een normale handdoek een microvezel handdoek of een t-shirt. Een normale handdoek schuurt meer tijdens het drogen waardoor je meer pluis creëert. Wrijf niet te veel tijdens het drogen, maar dep vooral. Je haar mag ook best wel vochtig blijven voor het stylen. 

Gebruik je stylingsproducten op nat haar. Als je haar droger is, dan kunnen de producten niet goed hun werk doen en maak je al meer kans op pluis. Gebruik ook hydraterende producten. 

Föhn je je haar droog na het aanbrengen van de stylingproducten? Gebruik dan een diffuser. Een diffuser zorgt ervoor dat de krullen niet uit elkaar geblazen worden. Ben je helemaal klaar met je styling routine, probeer dan zoveel mogelijk van je krullen af te blijven.

Extra tips

Probeer niet met los of nat haar te gaan slapen. Bind je haar in een losse knot of staart boven op je hoofd, ook wel de "pineapple" genoemd. Ga het liefst slapen op een satijnen kussensloop, dit zorgt voor minder wrijving tijdens het slapen. 

Bezoek de kapper eens in de 3 tot 4 maandenDode haarpunten kunnen leiden tot meer pluis en verminderde definitie. Laat je haar altijd knippen met de schaar en niet snijden. Het snijden van krullen creëert veel pluis. 

Veel succes met het proberen van deze tips en laat ons weten hoe je krullen reageren op deze tips.

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen